top of page
  • Henrik

Quick tip yrittäjälle: Helppo tapa saada verohyötyä

Updated: Oct 8, 2022

Tiedätkö mikä on yleisin tapa menettää verohyötyjä?

Ostokuitin hävittäminen.

Kun ostat tavaraa tai palveluita yrityksellesi, saat tyypillisesti vähentää ostohintaan sisältyvän arvolisäveron. Vähennettävän veron määrän näkee kuitin veroerittelystä.

Vähennyksen voi tehdä kuitenkin vain jos alkuperäinen, veroerittelyn sisältävä kuitti on liitetty kirjanpitoon. Hävinneen kuitin tilalle tehdään usein niin sanottu muistiotosite, jossa kuvaillaan mitä on ostettu ja mihin tarkoitukseen. Muistiotosite kelpaa vähennyksen tekemiseen, mutta vain tuloverotuksessa, ei arvonlisäverotuksessa.


Helppo tapa saada verohyötyä on siis säilyttää kuitti ja toimittaa se kirjanpitoon.


Kuittisovelluksella, kuten Netvisor Scanner tai Etasku, voit lähettää kuitin kirjanpitoon vaikka heti oston jälkeen. Kuittisovelluksella voi lähettää kuvan myös puhelimen muistista. Eli jos et halua kaivaa kuittiäppiä heti oston jälkeen esiin, näpsäise kuva kuitista puhelimen kameralla. Tiedot on tallessa, vähennys plakkarissa.


Jokainen kuitti on tärkeä. Pienistä puroista kasvaa iso potti.

Tilitaltti pitää huolen, että saat mahdollisimman paljon verohyötyä. Sinä voi keskittyä olennaiseen.Toinen, vielä helpompi tapa...Entä jos sinun ei tarvitsisi huolehtia kuitista ollenkaan? Sen kun vain maksat, ja kuitti lentää itsestään kirjanpitoon.


eKuitti mahdollistaa tämän. Ei kuittihärdelliä, maksimaaliset alv-hyödyt.


Esimerkiksi, meille tutut eTasku ja S-Business toimivat eKuitti-periaatteella. Näitä suosittelemme sinulle lämmöllä.


Nykyaikaiset maksamisen ratkaisut toimivat saumattomasti kirjanpidon kanssa. Lisäksi ne voivat tuoda sinulle verohyötyä. Autamme sinua näissä mielellämme.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page