top of page
Käyttöönotto
Laskunluont

Myyntilaskutus

Holvin avulla voit laskuttaa niin yritys- kuin yksityisasiakkaasi. Laskuja on mahdollista lähettää sähköpostilla, ja yrityksille myös verkkolaskuna.

 

Voit tarkastaa maksetut ja vielä maksamattomat laskut Holvin laskutusnäkymästä. Kun asiakas maksaa laskun Holvi-tilillesi, lasku kuittautuu automaattisesti maksetuksi, olettaen että maksussa on käytetty oikeaa viitenumeroa.

Mikä on myyntilasku?

Myyntilasku on lasku jonka lähetät asiakkaallesi. Olet myynyt tavaraa ja/tai palvelua asiakkaalle -> myyntilasku. 

Hyppää kohtaan:

 

Käyttöönotto

Laskun luonti ja lähettäminen

Laskutuksen käyttöönotto

Ennen laskun luontia, käyttöönottovaiheessa, Holvi pyytää sinua varmistamaan osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Nämä tiedot tulevat laskulle näkyviin. Lisäksi sinun tulee määrittää oletusmaksuehto (kuinka pitkän maksuajan annat asiakkaille). Voit myös lisätä yrityksesi logon laskulle.

holvi4.PNG

Laskun luonti ja lähettäminen

1. Lisää vastaanottajan tiedot

holvi5.PNG

2. Klikkaamalla "enemmän tietoja" voit lisätä vapaaehtoisia tietoja. Jos lähetät laskua yritykselle, on suositeltavaa lisätä ainakin alv-tunnus ja osoite. Jos haluat että lasku lähetetään verkkolaskuna, lisää verkkolaskuosoite.

holvi6.PNG

3. Lisää laskun tiedot:

  • Laskun päivämäärä: on yleensä kuluva päivä. Laskun päiväys voi vaikuttaa verotukseen. Jos olet epävarma, kysy yhteyshenkilöltäsi.

  • Maksuehto: oletuksena käyttöönotossa määrittämäsi maksuehto. Voit muuttaa maksuehtoa halutessasi

  • Laskunumero on automaattisesti juokseva numero. Tätä ei kannata muuttaa. Laskunumeroinnin on oltava jatkuva ja yhtenäinen.

  • Klikkaamalla "enemmän tietoja", voit lisätä valinnaisia tietoja, kuten ostajan viitteen (jos ostaja on tällaista toivonut)

holvi7.PNG

4. Lisää laskurivit (myydyt tuotteet ja/tai palvelut)

  • Tuotteen nimi

  • Tuotteen luokka

  • Määrä ja yksikkö

  • Hinta

  • Alv-prosentti

holvi8.PNG

5. Halutessasi voit lisätä liitteitä laskulle

holvi9.PNG

6. Ennen laskun lähettämistä on suositeltavaa esikatsella lasku ja tarkastaa että kaikki tiedot on oikein. Lasku lähetetään "lähetä" -napista.

Laskun voi tallentaa luonnoksena missä tahansa vaiheessa laskun luontia.

bottom of page