top of page
  • Writer's pictureHenrik

"Maksoin yrityksen laskun omalta tililtä, mitä nyt?"

Updated: 2 days ago

Maksoitko firman laskuja omilla rahoillasi? Mitä nyt tulee tehdä, mihin kaikkeen tämä vaikuttaa?


Yrityksen kuluja maksetaan yrittäjän omilla rahoilla suhteellisen yleisesti. Se on siis ihan normaalia. Mutta kun näin tekee ensimmäisen kerran, voi herätä kysymys menikö kaikki nyt ihan kuin piti.Yritysmuoto vaikuttaa siihen mitä toimenpiteitä on tarpeen tehdä.
Blogi: Miten nostan rahaa yrityksestä? Lue!Toiminimi


Kun maksat yrityksen kuluja omilla rahoillasi, teet sijoituksen yritykseesi (maksat kuluja yrityksen puolesta). Eli vähän kuin yksityisoton vastakohta.


Kirjanpidollisesti tämä on helppo hoitaa. Mitä sinun kannattaa tehdä:

  • Merkkaa kuittiin tai laskuun että sen on maksettu omalta tililtä.

  • Muista lähettää kuitti/lasku kirjanpitoon. Kirjanpitäjäsi ei näe kyseistä ostoa yrityksen tiliotteelta. Jos käy hassusti että et muistakaan lähettää kuittia kirjanpitoon, ei kirjanpitäjäkään osaa tätä kysellä. Ja jos kuitti häviää, oston verovähennys menetetään.


Jos hankinta oli esimerkiksi isompi hinnaltaan ja haluat vastaavan rahan omalle tilillesi, sen kuin teet tilisiirron yrityksen tililtä omalle tilillesi (yksityisotto).


Osakeyhtiö


Jos maksat osakeyhtiölle kuuluvan kulun omista rahoistasi, on yhtiö velkaa sinulle. Yhtiö siis korvaa kulun sinulle.


Yhtiö voi korvata kulun sinulle tositetta vastaan. Eli sinulla tulee olla kuitti ostosta, mistä selviää mitä on ostettu ja millä rahalla. Tämä kuitti tarvitaan luonnollisesti myös yhtiön kirjanpitoa varten.


Kuitti firmalle, rahat sinulle.


Miten kulukorvaus tehdään käytännössä? Tätä sinun kannattaa kysyä kirjanpitäjältä. Tapoja on useita. Kätevin tapa riippuu mm. taloushallinnon ohjelmasta ja tilitoimistosi toimintatavoista.Tilitaltti on neuvova tilitoimisto. Soita tai laita viestiä. Aina vastataan. Sinun ja kirjanpitäjäsi välillä ei ole muuria.


3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page