top of page
  • Writer's pictureHenrik

Talousvaikeuksia? 9 tapaa hankkia lisätuloja yrittäjälle

Updated: Mar 7

Yrittäjänä kohtaamme usein haasteita, erityisesti taloudellisia sellaisia. Onneksi on olemassa monia luovia tapoja kohdata taloudelliset haasteet. Säästääkö vai paiskia enemmän töitä?


Ehdottomasti paras tapa ratkaista talousongelmat on hankkia lisää tuloja. Säästämisessä on suuri riski että torpedoit vain yrityksesi toimintakyvyn (riski säästää väärässä paikassa).


Jätetään siis säästöhommat muille ja keskitytään hankkimaan lisää hynkkyä eli lisää tuloja.


Tässä artikkelissa käyn läpi yhdeksän ideaa, jotka auttavat sinua lisäämään yrityksesi tuloja, mukaan lukien käytännön esimerkkejä kustakin.


Sisällys:
1. Laajenna verkkoon


Yksi tehokkaimmista tavoista kasvattaa liiketoimintaa on firman toiminnan siirtäminen verkkoon. Esimerkiksi, perinteinen kivijalkakauppa voisi perustaa verkkokaupan, joka mahdollistaa tuotteiden myynnin laajemmalle asiakaskunnalle. Verkkokauppa voi toimia myös globaalisti, avaten ovet aivan uusille markkinoille.woman with lanterns
Voit hankkia lisätuloja myös uusilla palveluilla tai tuotteilla. Testaa uusia tuotteita ensin pienesti, ettei tavara happane takahuoneeseen (jos myynti ei vedäkkään)


2. Kumppanuusmarkkinointi


Yhdistä voimasi toisten yritysten kanssa kumppanuusmarkkinoinnin kautta. Oletetaan, että yrityksesi myy kodinkoneita; voit tehdä yhteistyötä keittiötarvikkeita myyvän yrityksen kanssa. Asiakkaasi saavat hyödyllisiä lisätarjouksia ja sinä ansaitset komissiota jokaisesta yhteistyökumppanin myynnistä.


 

Osa kirjoituksistani on saatavilla vain Fiksu Yrittäjä -listan tilaajille. Älä missaa näitä, vaan liity listalle jo tänään.

 

3. Verkkokurssit ja webinaarit


Jos sinulla on erityisosaamista, harkitse sen jakamista verkkokurssien tai webinaarien muodossa. Esimerkiksi, jos olet markkinoinnin asiantuntija, voit luoda kurssin, joka opettaa pienyrityksiä hyödyntämään digitaalista markkinointia.Tilitaltti - yrittäjä ystävällistä taloushallintoa

4. Tilauspalvelut


Tilauspalvelumalli on kätevä tapa luoda jatkuvaa tuloa. Kuvittele kahvila, joka tarjoaa kuukausittaisen tilauspalvelun, jossa asiakkaat saavat kuukausittain uusia kahvilaatuja kotiinsa.


Tilauspalveluissa on myös se hyvä puoli, että kassavirtasi piristyy. Kun veloitat tilausmaksun ennen kuin luovutat palvelun tai tuotteen, rahatilanteesi paranee. Saat laskut maksuun ajoissa.


5. Konsultointi


Tarjoa asiantuntijuuttasi muille yrityksille. Jos olet esimerkiksi kokenut IT-alan ammattilainen, voit tarjota konsultointipalveluita muille yrityksille.


6. Erikoistuotteet tai -palvelut


Luo ainutlaatuisia tuotteita tai palveluita, jotka erottuvat. Esimerkiksi, ravintola voisi tarjota erikoismenuja tietyille juhlapäiville, kuten äitienpäivälle tai valmistujaisille.


7. Sosiaalisen median hyödyntäminen

Tehokas sosiaalisen median käyttö voi merkittävästi lisätä näkyvyyttäsi ja myyntiäsi. Oletetaan, että omistat lemmikkikaupan; voit jakaa kuvia ja tarinoita lemmikeistä sosiaalisessa mediassa, mikä lisää asiakaskunnan kiinnostusta ja sitoutumista.


8. Yhteistyö paikallisten yritysten kanssa


Paikallinen yhteistyö voi tuoda molemmille osapuolille lisäarvoa. Jos omistat kuntosalin, voit esimerkiksi tarjota jäsenillesi alennuksia paikallisissa ravintoloissa tai terveyskaupoissa.


9. Järjestä tapahtumia ja työpajoja


Tapahtumien ja työpajojen järjestäminen voi houkutella sinulle uusia asiakkaita. Jos omistat vaatekaupan, voit esimerkiksi järjestää muotinäytöksiä tai stailaus-työpajoja.
Suunnitteletko uudenlaisia tulonhankkimistapoja?


Kun yrityksessä ollaan uuden äärellä, tarkoittaa tämä yleensä myös muutoksia taloushallintoon. Esimerkiksi, jos perustat verkkokaupan, tarkoittaa tämä muun muassa uusia verkkokauppajärjestelmiä ja maksunvälittäjiä.


Tapanani on kannustaa keskustelemaan näistä asioista vapaasti, jos suunnitteluasteella. Kun suunnittelet uusia kuvioita, mainitse siitä kirjanpitäjälle. Itse pystyn jo maininnan perusteella antamaan vastauksen tarvitaanko muutoksia taloushallintoon. Teen muutoksista myös kustannusarvion taloushallinnon osalta, ettei nämä tule yllätyksenä.Henrik Zitting


59 views0 comments

Comments


bottom of page