top of page
  • Writer's pictureHenrik

Verkkokaupan maksunvälittäjien valinta – Näin teet oikean päätöksen


Maksunvälittäjän valinta on yksi keskeisimmistä päätöksistä, jonka kohtaat kun perustat verkkokaupan. Oikean maksunvälittäjän valinta on tärkeä tekijä liiketoimintasi menestyksen kannalta, sillä se vaikuttaa suoraan asiakaskokemukseen, turvallisuuteen ja kassavirtaan. Tässä blogikirjoituksessa käyn läpi tärkeimmät tekijät, jotka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi maksunvälittäjää verkkokaupallesi.


maksutapa sähköinen
Sinä voit rakentaa toimivan maksusysteemin kauppaasi


Maksutavat


Asiakkaasi saattavat suosia erilaisia maksutapoja. Varmista, että valitsemasi maksunvälittäjä tukee laajaa valikoimaa maksuvälineitä – luotto- ja pankkikortteja, verkkopankkeja ja digitaalisia lompakoita. Maksutapojen käytössä on paljon alueellista vaihtelua.


Kulurakenne


Kulut voivat vaihdella suuresti eri palveluntarjoajien välillä. Vertaile eri palveluntarjoajien hintoja ja tarkista, onko olemassa piilokuluja kuten perusmaksuja tai transaktiomaksuja.


Integrointi


Maksunvälittäjän järjestelmän tulisi integroitua saumattomasti nykyiseen verkkokauppa-alustaasi. Tämä vähentää teknisen tuen tarvetta, nopeuttaa käyttöönottoa ja vähentää manuaalista työtä.


Kansainväliset maksut


Jos suunnittelet myyväsi tuotteita tai palveluja kansainvälisesti, valitse maksunvälittäjä, joka tukee useita valuuttoja ja paikallisesti käytettyjä maksutapoja.


Asiakaspalvelu


Hyvä asiakaspalvelu on elintärkeää, erityisesti ongelmatilanteissa. Varmista, että maksunvälittäjällä on hyvä maine asiakastuen suhteen.


Käyttökokemus


Asiakkaan maksukokemuksen tulee olla sujuva, nopea ja käyttäjäystävällinen. Kompastuskivet maksuprosessissa voivat aiheuttaa ostoskorin hylkäämisiä.


Skaalautuvuus


Valitse välittäjä, joka kasvaa liiketoimintasi mukana ja pystyy käsittelemään suurempia transaktiomääriä tulevaisuudessa. Ratkaisun on hyvä olla skaalautuva myös taloushallinnon kannalta. Myynnin kasvu lisää myös taloushallinnon työn määrää, mutta esimerkiksi integroinneilla voidaan parhaimmillaan vähentää työn määrää.


Tietosuoja


Tarkista, kuinka palveluntarjoaja käsittelee ja suojaa asiakkaiden henkilötietoja. GDPR:n noudattaminen on välttämätöntä Euroopassa toimittaessa.
Oikean maksunvälittäjän valinta on jokaiselle oman näköisensä prosessi, joka riippuu liiketoimintasi erityistarpeista. Huomioi edellä mainitut tekijät ja käytä aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun. Oikean kumppanin löytyminen voi merkittävästi parantaa asiakaskokemusta ja auttaa verkkokauppaasi kasvamaan.Autan sinua mielelläni verkkokaupan talouden asioissa. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä täällä.


Henrik Zitting

92 views0 comments

Comentários


bottom of page