top of page
  • Writer's pictureHenrik

Tilinpäätös lähestyy, oletko valmis? Tilitoimisto auttaa

Yrittäjä, oletko jo valmis tilinpäätökseen?


Vuoden loppu häämöttää muutaman kuukauden päässä, joten monen yrityksen kohdalla myös tilinpäätös lähestyy. Miten yritys voi valmistautua tulevaan tilinpäätökseen? Miten meillä Tilitaltilla valmistaudutaan?


(Edellä oleva soveltuu myös niille yrityksille joiden tilikausi loppuu muulloin vuoden aikana)


Jos tilikauden päätökseen on vielä useampi kuukausi, ei yrittäjän tarvitse tehdä vielä juuri mitään erikoista tilinpäätökseen liittyvää. Suurin osa tilinpäätökseen tarvittavasta aineistosta on jo valmiina sähköisissä järjestelmissä. Me tilitoimistossa käymme läpi tätä kertynyttä aineistoa ja samalla valmistaudumme tilinpäätökseen. Yrittäjä voi keskittyä muihin töihin, erityisen tärkeää tämä on silloin jos vuoden loppu on yrittäjälle sesonkiaikaa.


Eli kiteytettynä, tässä vaiheessa yrittäjä voi jatkaa normaalisti.


Viimeistään noin kuukausi ennen tilikauden loppua pidämme tilitoimiston ja yrittäjän välisen suunnittelupalaverin tilinpäätökseen liittyen. Palaveri ei juurikaan eroa rutiinipalavereista joita pidämme pitkin vuotta, fokus vain pidetään tilinpäätöksessä. Palaverissa käymme läpi aikataulua ja aineistoa joka yrittäjän tulee vielä toimittaa tilinpäätöstä varten.


Tällaista aineistoa voivat olla esimerkiksi

  • Pankkitilien ja velkojen saldovahvistukset

  • Taseen ulkopuoliset vastuut, esimerkiksi takaukset

  • Hallituksen kokousasiakirjat

  • Inventaarilistat

  • Jne.


Ennalta suunnittelemalla aineistot saadaan toimitettua ja tilinpäätös pakettiin ajoissa. Kun tilinpäätös sujuu jouhevasti, on veroilmoituksenkin tekeminen sujuvampaa ja ilmoitus saadaan ajoissa valmiiksi.


Kiteytettynä: ennalta suunnittelemalla tilinpäätös saadaan laadittua oikein ja ajallaan. Me Tilitaltilla pidämme huolta että tilinpäätöksesi sujuu mallikkaasti.


52 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page